Сьогодні думаємо про майбутнє

16 Вересень 2019

Коментарі:

0
 Вересень 16, 2019
 0
Категорії: Новини

12 вересня 2019 року з метою прискорення виконання реалізації рішень вищих органів управління споживчої кооперації правлінням  спілки споживчих товариств області було організовано і проведено на базі Кельменецької райспоживспілки семінар – нараду за участю голів правлінь райспоживспілок, райспоживтовариств.

Під час  семінару-наради були розглянуті  питання:

– підведення підсумків господарсько-фінансової діяльності  системи за 8 місяців поточного року;

– зміцнення та подальшого розвитку матеріально-технічної бази галузей діяльності;

– збереження кооперативної власності, в  т. ч. стану страхування майна;

– ефективного використання земельних ділянок та стану оформлення правовстановлюючих документів на них;

– виконання вимог чинного законодавства щодо впровадження на кооперативних об’єктах системи процедур безпечності харчових продуктів заснованих на принципах НАССР.

В ході семінару-наради голови правлінь районних кооперативних організацій ознайомились з роботою торговельних закладів Кельменецької райспоживспілки.

Зокрема, вивчили організацію роботи  маркету смт. Кельменці, в якому,  поряд з усіма групами продовольчих та супутніх товарів, налагоджено торгівлю овочами, свіжим м’ясом, в т.ч. курятиною,  напівфабрикатами тощо.

В торговельному закладі організовано роботу кафетерію з широким асортиментом натуральної кави, чаїв та випічки, яка  виготовляється  міні-пекарнею, що розташована  в стінах маркету.

Встановлено розливні апарати для пива, квасу-  до яких пропонуються різноманітні горішки та інші смаколики.

Великим попитом користуються кури-гріль,  апарат з виготовлення котрих встановлений поряд з кафетерієм.

Величезним попитом користується власна випічка, пропозиція  якої в маркеті вражає своїм широким асортиментом.

Як і решту кооперативних маркетів даний заклад працює з програмним забезпеченням торгово-облікових процесів, що дозволяє швидко і якісно обслуговувати покупців, оперативно  приймати рішення щодо ведення асортиментної  та цінової політики, здійснювати  аналіз товарних залишків, формувати якісні замовлення на подальші поставки товару  тощо.

Голови РСС, РСТ ділилися досвідом роботи,  своїми  враженнями  від побаченого.

На базі маркета с. Бордюг  було проведено практичне заняття щодо впровадження процедур безпечності харчових продуктів заснованих на принципах НАССР.

Зокрема, присутні ознайомилися з всією документацією яка супроводжує впровадження системи НАССР, розробленими процедурами контролю критичних точок, способами маркування інвентаря, умовами праці створеними для працівників прилавку, забезпеченістю спецодягом, миючими та дезінфікуючими засобами, оглянули  прилеглу до маркету територію тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *